Skip to main content

Έκθεση Ιστορικών Ποδηλάτων

Με την παραμονή στη Ρόδο των Ιταλών (1912-1948) ξεκινάει και η ποδηλατική παράδοση στο «σμαραγδένιο» νησί. Το ποδήλατο αντικατάστησε το… γαϊδούρι που ήταν το παραδοσιακό μέσο μεταφοράς  σαν γρηγορότερο και πιο μοντέρνο.  Η χρήση του ποδηλάτου δεν περιορίστηκε στις μεταφορές αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα πολύ λαοφιλές άθλημα τόσο στον δρόμο όσο και στην μοναδική πίστα στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι και σήμερα στη Ρόδο έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται τοπικοί, εθνικοί και διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Μια από τις θεματικές ενότητες της Historica για το 2023 είναι το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου που οι Ιταλοί ονόμαζαν “Arena del’ Sole” και ήταν γνωστή σ’ όλο τον κόσμο.

Πρωταθλητές και κάποια από τα ποδήλατα εκείνης της εποχής, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, στην έκθεση Historica που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 20 Οκτωβρίου 2023 στην Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας εκείνης της εποχής, ποδήλατα και τα αξεσουάρ τους από το 1960, το 1970 και το 1980. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε και να θαυμάσουμε αυτά  τα μοναδικά εκθέματα, τα οποία θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σε μία όμορφη, ρομαντική και αυθεντική εποχή.

Historica 2022 – Φωτογραφίες Έκθεσης ιστορικών Ποδηλάτων