Skip to main content

Ιστορικός Ποδηλατικός Γύρος

Πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να έχει για ορισμένες από τις δόξες της ελληνικής και ευρωπαϊκής ποδηλασίας μία βόλτα 30 χιλιομέτρων; Αν πρόκειται για μία συνάντηση, για ένα μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού, λογικά τεράστια σημασία. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 όλοι αυτοί που έχουν γράψει με «χρυσά» γράμματα τα ονόματα τους στο άθλημα της ποδηλασίας, θα θυμηθούν τα παλιά και θα κάνουν μία ξεχωριστή βόλτα μέχρι την Παστίδα.
Θα ακολουθήσουμε μια όμορφη διαδρομή μέσα από την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου,  το Μοντε Σμιθ με στάση στο χωριό Παστίδα. Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού “ΚΑΜΑΡΙ” θα οργανώσει μια ξεχωριστή εκδήλωση, με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς.

Η Βόλτα θα ξεκινήσει την Κυριακή της 15ης Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ.  με εκκίνηση την πλατεία Ελευθερίας,  με την παρουσία Ελλήνων και ξένων ποδηλατών με προορισμό την Παστίδα και στη συνέχεια την επιστροφή στην πόλη της Ρόδου. Μία διαδρομή τόσο όμορφη και ξεχωριστή, που θα γυρίσει τα ρολόγια πολλά χρόνια πίσω, όταν οι ίδιοι οι ποδηλάτες έγραφαν τη δική τους ιστορία.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και παραλάβετε το αναμνηστικό, ξύλινο κουτί, που περιλαμβάνει δώρα από τοπικές επιχειρήσεις, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το ποδηλατικό καπελάκι Historica και τον αριθμό πλάτης και ποδηλάτου στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στη  Νέα πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής τέχνης Δήμου Ρόδου.

Historica 2022 – Φωτογραφίες Ποδηλατοβόλτας