Ο Γιώργος Κατσέλης ξεκίνησε την ποδηλατική του καριέρα στον Μελιτέα και συνέχισε στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική μας ομάδα. Σε ηλικία 58 ετών, ο Γιώργος Κατσέλης θα έρθει στη Ρόδο και θα συμμετέχει στην Historica, που θα γίνει από 12 έως 14 Οκτωβρίου.

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Αυτό που μου έχει μείνει είναι οι άνθρωποι και οι αθλητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί και ανταγωνιστεί. Αυτό δεν ήταν κάτι παροδικό. Είναι αδελφικές φιλίες που κρατάνε στο χρόνο. Εκτός από τις επιτυχίες και τις ωραίες στιγμές οι φιλίες είναι αυτές που μένουν και μας θυμίζουν τα παλιά».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Είναι αρκετές… Η άφιξη του Ηλία Κελεσίδη από την τότε Τσεχοσλοβακία μαζί με τον προπονητή Πάβελ Ντόλιτσαλ. Η νίκη μου στο γύρο της Αιγύπτου το 1984, η 4η θέση στους μεσογειακούς αγώνες το 1987 στο Μαρόκο, η 3η θέση στο γύρο της Τουρκίας και πολλές πολλές στιγμές στην Ελλάδα.

Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τους αγώνες στη Ρόδο;

«Στη Ρόδο έχω τρέξει πάρα πολλές φορές και συμμετείχα σε πολλές προετοιμασίες. Κάθε χρόνο περιμέναμε με αγωνία να έρθουμε στη Ρόδο, στην οποία υπήρχαν σπουδαίοι αθλητές όπως οι Μανίκαρος, Κούντρας, Βογιατζής, Κρομμύδας, Πολίτης και πολλοί ακόμη. Μόνο τα καλύτερα θυμάμαι από τη Ρόδο. Αυτό που γινόταν στο νησί και στο ποδηλατοδρόμιο δεν υπήρχε πουθενά στην Ελλάδα. Ο κόσμος λάτρευε την ποδηλασία και υπήρχε φανατισμός. Οι Ροδίτες έχουν ποδηλατική παιδεία, ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα και υπήρχε ευγενή άμιλλα».

Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;

«Τους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας από το 1984 έως το 1987. Ήμασταν μαζί, τρέχαμε σε αγώνες και περνούσαμε ωραίες στιγμές. Από τότε που μεγαλώσαμε, βρισκόμαστε περιστασιακά αλλά ποτέ όχι όλοι μαζί. Τώρα είναι μία καλή ευκαιρία».

Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Αυτό που κάνουν οι διοργανωτές είναι ευχάριστο και όμορφο. Θα μας ενώσει μετά από πολλά χρόνια. Η άποψη μου είναι ότι έπρεπε κάποιος να κάνει την Historica και ακόμη καλύτερα που διεξάγεται στη Ρόδο, που έχει μεγάλη ιστορία στην ποδηλασία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο και σε όλους τους διοργανωτές».