Ο Γιώργος Παγούνας σε ηλικία 53 ετών θα έρθει στη Ρόδο και θα συμμετάσχει στην Historica, που θα γίνει από τον Ποδηλατικό Όμιλο Ιβίσκο, από 12 έως 14 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ξεκίνησε την ποδηλατική του καριέρα στον Φαίακα Κέρκυρας το 1979 και εκεί έμεινε μέχρι το 1987 για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα από το 1983 έως το 1991 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας.

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Τα όμορφα ταξίδια που κάναμε όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια, οι υπέροχες παρέες και οι φιλίες που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα. Ξέρετε κάτι, είδαμε τον κόσμο πριν αλλάξουν πολλά πράγματα».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Ήταν πολλές οι καλές στιγμές. Για παράδειγμα όταν τρέξαμε στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 1984 με την Εθνική κάναμε τα 50 χιλιόμετρα κάτω από μία ώρα. Το 1987 κέρδισα το γύρο της Συρίας. Από τα 9 ετάπ κέρδισα στα 7. Πήρα πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα, ήταν πολλές οι επιτυχίες».

Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τους αγώνες στη Ρόδο;

«Οι αγώνες στην πίστα της Ρόδου ήταν κάτι μοναδικό. Ήταν η πρώτη στην Ελλάδα. Μόνο η Ρόδος είχε πίστα κι αυτό για μας ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Παράλληλα, πάντα είχα μία καλή παράδοση στη Ρόδο. Πήγαινα καλά, έτρεχα γρήγορα και οι αναμνήσεις ήταν υπέροχες. Το γήπεδο ήταν γεμάτο ειδικά σε βραδινούς αγώνες».

Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;

«Τον παλιό καλό μου φίλο Γιώργο Βογιατζή και άλλους παλιούς αθλητές, τον Κανέλλο Κανελλόπουλο, τον Γιώργο Κατσέλη, τους Βουγιουκλάκη, Μανιάτη και πολλούς ακόμη».

Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Η αλήθεια είναι ότι το είχα στο μυαλό τα τελευταία χρόνια. Το είχα προτείνει σε 2-3 άτομα για να κάνουμε κάτι σαν… ράλι αντίκα και να θυμηθούμε τα παλιά. Τώρα ήρθε ο Γιώργος Βογιατζής και οι συνεργάτες του να ετοιμάσουν τη Historica. Θα πρέπει να σας πω ότι ξεκίνησα ξανά το ποδήλατο πριν από ένα χρόνο. Χρησιμοποιώ το παλιό μου ποδήλατο, που είναι 30-40 ετών. Μ’ αυτό θα έρθω στη Ρόδο».