Ο Κανέλλος Κανελλόπουλος γεννήθηκε στα Βραχνέικα της Αχαΐας στις 25 Μαρτίου 1957, είναι πρωταθλητής της ποδηλασίας και θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους
Έλληνες ποδηλάτες. Υπήρξε αθλητής του  Π.Ο. Πάτρας  από το 1973 έως το 1993.

Είναι 15 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος Ανδρών σε αγωνίσματα δρόμου και πίστας, 16 φορές Βαλκανιονίκης σε αγωνίσματα δρόμου και πίστας, ομαδικά και ατομικά (2 χρυσά) και 2ος Μεσογειονίκης στην Καζαμπλάνκα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και σε μικρότερους αγώνες. Ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας ποδηλασίας από το 1977 μέχρι το 1993 με 530 συμμετοχές. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 μαζί με τον Ηλία Κελεσίδη, στον αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου (190,2 χιλιόμετρα) αλλά εγκατέλειψε από πτώση.

Ο Κανέλλος Κανελλόπουλος επιλέχθηκε να είναι ένας από τους πέντε ποδηλάτες που θα επανδρώσουν μία πειραματική πτήση για την επίδειξη των δυνατοτήτων αεροσκαφών χωρίς κινητήρα. Έτσι, στις 23 Απριλίου 1988 πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο, τον «Δαίδαλο», μάζας 32 χιλιογράμμων, ξεκινώντας από το Ηράκλειο, πέταξε πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, καλύπτοντας τη διαδρομή από τις βόρειες ακτές της Κρήτης μέχρι τη Θήρα (119 Km) σε 3 ώρες και 54 λεπτά, επίδοση που δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεως και διάρκειας πτήσεως με αεροσκάφος κινούμενο με μυική δύναμη, κάτι ανάλογο με τα φτερά που είχαν χρησιμοποιήσει και οι μυθικοί Δαίδαλος και Ίκαρος. Το ρεκόρ καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες.

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Φυσικά και μου έχουν μείνει πολύ όμορφες στιγμές από την ποδηλασία. Πολλές επιτυχίες, εμφανίσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τον Π.Ο. Πατρών αλλά και την Εθνική ομάδα. Φίλους δεν έκανα πολλούς. Ήταν τέτοιοι οι ρυθμοί στις προπονήσεις και για μένα δεν υπήρχε διασκέδαση και έντονη ζωή. Θα έλεγα ότι λόγω των πολλών ωρών προπονήσεως, συνυπήρχαμε μαζί με τους συναθλητές μου, τρώγαμε μαζί και συζητούσαμε για τους αγώνες».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Ήταν αρκετές, δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια. Πολλές επιτυχίες, καλές εμφανίσεις και διακρίσεις. Δεν έχω παράπονο από την πορεία μου, πέτυχα αρκετά πράγματα».

Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τους αγώνες στη Ρόδο;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν έτρεχαν οι Ροδίτες αθλητές, το γήπεδο γέμιζε. Πάντως ο κόσμος ήταν ζεστός, η ποδηλασία είχε δημοσιότητα και ο κόσμος μας ήξερε και φώναζε το όνομα μας. Ωραίες εποχές, όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Θέλω να πω επίσης ότι στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις Καλυθιές υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία και μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχα έρθει στο νησί για μία εκδήλωση, που μας αφορούσε».

Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;

«Είναι μία καλή ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί ξανά. Με τους περισσότερους έχουμε χαθεί για πολλά χρόνια και μακάρι να συναντηθούμε στο όμορφο νησί της Ρόδου».

Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Αν και η Ρόδος δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε σχέση για παράδειγμα με την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, εντούτοις πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια και θα έχει απήχηση. Πάντα μία ποδηλατική συνάντηση από το παρελθόν είναι όμορφη και μας θυμίζει τα παλιά».