Από τις μεγαλύτερες μορφές της ροδίτικης ποδηλασίας ήταν φυσικά ο Παντελής Μανίκαρος, ο οποίος σε ηλικία 65 ετών πλέον θα δώσει το «παρών» στη Historica. Ο Μανίκαρος έκανε σπουδαία πορεία στο χώρο με τη φανέλα του Διαγόρα και της Εθνικής μας ομάδας και παρά το γεγονός ότι σταμάτησε αρκετά νωρίς, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόληση σας με την ποδηλασία;

«Ωραίες, καλές, αγνές εποχές. Πολλές επιτυχίες και φιλίες ακόμη και εκτός Ρόδου, που μένουν μέχρι και σήμερα. Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές, όπως σε όλα τα αθλήματα, αλλά προσπαθώ πάντα να κρατάω αυτές που έκαναν χαρούμενο».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;

«Πολλές και καλές ειδικά στο εξωτερικό. Δεν θα ξεχάσω το 1973 στη Τσεχοσλοβακία, τη Βαλκανιάδα στη Ρόδο, τους Μεσογειακούς αγώνες στο Αλγέρι και φυσικά το γεγονός ότι φορούσα τη φανέλα με το εθνόσημο για 15 περίπου χρόνια».

Τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας από τους αγώνες στη Ρόδο;

«Αν μη τι άλλο η Βαλκανιάδα, στην οποία θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Τότε στο ποδηλατοδρόμιο, αλλά και σε κάθε μεγάλη εκδήλωση γινόταν το αδιαχώρητο. Μου έχει μείνει φυσικά η αγάπη του κόσμου σε κάθε προσπάθεια που έκανα για διάκριση. Μνήμες, που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μου».

Ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια στην Historica;

«Πολλούς… Τον Βάσκο, τον Λουλούκο, τον Βασιλάκη και άλλους, που είχαν σπουδαία πορεία στο χώρο της ποδηλασίας».

Ποια είναι η άποψη σας για την Historica;

«Θα θυμηθούμε όλοι τα παλιά. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές, θα είναι μία σημαντική διοργάνωση που ελπίζω να πάει καλά και να μας θυμίσει παλιές καλές στιγμές».